FAQ

Hoe gaat een behandeling hypnotherapie en PDS

 

De behandeling bestaat uit een intake en zo’n 6 tot 12 behandelingen in een periode van 3 maanden. In die 3 maanden zien we elkaar in principe iedere week of om de week. Die 3 maanden lijken lang maar er is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat je darmen er zo’n 3 maanden over doen om blijvend te veranderen.

Iedere sessie duurt ongeveer een uur en een kwartier, de intake is over het algemeen iets langer.

 

De sessies bestaan uit:

1) hypnotherapie

2) lichaamsgerichte oefeningen en huiswerk

 

Hypnotherapie kan ervoor zorgen dat de gevoeligheid van de darmen afneemt en het samentrekken wat minder hevig wordt. Ook heeft het invloed op dat deel van de hersenen dat pijn regelt. Dat wordt minder actief waardoor u minder pijn voelt. Tijdens de specifieke hypnotherapeutische sessies functioneren de darmen vaak weer normaal. Dat effect blijft een tijdje, ook na de sessie of het thuis beluisteren van de opname. Langzamerhand in de loop van de 3 maanden leren de darmen weer in hun eigen ritme te functioneren.

De hypnotherapie wordt aangevuld met lichaamsgerichte oefeningen die gericht zijn op ontspanning en verlichting van de klachten en het stimuleren of juist kalmeren van het buikgebied.

Het huiswerk bestaat uit het dagelijks afluisteren van de opnames van de behandelsessies. De oefeningen duren zo’n 10-25 minuten en je krijgt er verschillende zodat je kunt afwisselen. Vaak merken mensen na een paar sessies al een verschil.

Voorwaarde om te starten is een recente medische verklaring (niet ouder dan 3 maanden) van de huisarts of MDL-arts dat je zeker of naar alle waarschijnlijkheid PDS hebt.

 

 

BLOG

INSPIRE TO BE

INFORMATIE

WAARMEE KUN JE TERECHT

WAT GAAN WE DAN DOEN

WIE BEN IK

CONTACT

LINKS

ALGEMEEN

FAQ