Tinnitus | Oorsuizen | Hyperacusis

Het belangrijkste eerst: er is WEL wat te doen aan Tinnitus! Je hoeft er niet mee te blijven lopen en je leven te laten ontregelen.

Veel oorzaken van Tinnitus zijn nog niet bekend, het is belangrijk om bij klachten eerst te laten kijken of er een lichamelijke aandoening te vinden is waar de medici wat aan kunnen doen. De huisarts, KNO-arts en de audioloog. Echter krijgen mensen vaak te horen dat er niets aan te doen is. Je hebt Tinnitus en je moet het maar accepteren. Dit klopt ECHT NIET. Tinnitus is veelal een neurologisch probleem en er is wel degelijk verlichting te vinden. En het bijzondere? Je kunt het zelf leren.

De gevolgen van Tinnitus kunnen heel ingrijpend zijn en zijn niet te onderschatten. Boosheid, angst, steeds meer terugtrekken uit het sociale leven tot aan het leven niet meer zien zitten. Heel begrijpelijk maar gelukkig zijn er oplossingen om tinnitus en hyperacusis te verlichten. Sommige mensen kunnen met 3 tot 6 sessies zelf verder aan de gang maar dit aantal varieert en is afhankelijk van de persoon en omstandigheden.

Cliƫntgerichte en Ericksoniaanse hypnotherapie heeft in verschillende Amerikaanse wetenschappelijke onderzoeken al jaren bewezen daar een belangrijke rol in te kunnen spelen. Ook Mindfulness, cognitieve gedragstherapie en ACT zijn wetenschappelijk aangetoonde helpers hierbij. Ook de Polyvagaal theorie kan helpen om meer grip te krijgen.

Ik heb een opleiding gevolgd bij de specialist op het gebied van Tinnitus en hypnotherapie Hein Hendrikse van Belfoor en blijf bij met de nieuwste inzichten.

Ik hecht er veel belang aan om te luisteren naar wat voor jou belangrijk is en de behandeling is dan ook altijd op maat gemaakt. Blijf er niet mee lopen.